Carla 'First Lady' BruniCarla Bruni, Italiaans-Frans model & singer-songwriter. Sinds kort ook beter bekend als 'First Lady' van Frankrijk, na haar huwelijk met Nicolas Sarkozy.
Toen Carla vijf jaar oud was vertrok ze met haar ouders naar Frankrijk. Ze heeft in Parijs de studie architectuur gevolgd maar niet afgemaakt.

Als 19-jarige begon ze een carrière als model en op 20-jarige leeftijd was zij al één van de meest succesvolle op de catwalk met een jaarinkomen van 7,5 miljoen dollar. In deze jaren werd zij beroemd door affaires met beroemdheden als Mick Jagger, Eric Clapton, Donald Trump & Kevin Costner.. Samen met (inmiddels ex-husband) Raphael Enthoven kreeg zij in 2002 een zoontje, Aurélien.

In 1998 verliet zij de modewereld en stortte zich op het schrijven en zingen van chansons. In 2002 verscheen haar debuutalbum Quelqu’un m’a dit, een cd die voornamelijk in Franstalige landen een groot succes was. In 2007 verscheen het Engelstalige album No Promises.

In december 2007 werden in de Franse pers foto's gepresenteerd van president Nicolas Sarkozy & Carla Bruni en niet veel later (februari 2008) stapten zij samen in het huwelijksbootje.
En in april kwam ze weer in de headlines vanwege een veiling waarbij in New York een naaktfoto van Carla Bruni geveild werd voor 91.000 dollar!Carla is altijd een modieuze vrouw geweest met gevoel voor fashion!
Hier draagt zij een paarse coat die bij haar simpele outfit goed van pas komt. Met de jas loopt Carla voor op de mode. Kort daarna verschenen er op de runways van onder andere Christian Dior & Versace soortgelijke jassen! Een absolute must-have. Vooral de kleurpatroon doet het goede deze zomer/herfst.