Gossip Girl

Gossip Girl is een Amerikaanse dramaserie over een groep rijke tieners uit de Upper East Side van New York. Terwijl ze op het punt staan naar de meest belangrijke universiteiten te gaan, gaan ze om met kwesties zoals seks en drugs. De serie draait om Serena van der Woodsen, Blair Waldorf en Nate Archibald en de andere belangrijke personages in hun leven. Kristen Bell spreekt de stem in van "Gossip Girl", die met een voice-over roddels vertelt die ook op een fictieve internetwebsite staan.Enne, in case you didn't know: de serie is gebaseerd op de Gossip Girl boekenreeks van Cecily von Ziegesar.


Blair Waldorf (Leighton Meester) is een populaire lid van het leven in de bovenklasse. De brunette heeft een grote fantasie en wil veel bereiken in het leven. Hoewel ze goed bevriend is met Serena van der Woodsen, gaan ze meerdere malen de strijd met elkaar aan.

De spontane en wilde Serena van der Woodsen, gespeeld door Blake Lively, is ook een permanente lid van de bovenklasse. Nadat ze wordt getrapt van de kostschool, gaat ze terug naar een privéschool.
Op 14-jarige leeftijd is Jenny Humphrey, gespeeld door Taylor Momsen, de jongste van de groep. Als jongere zus van Dan, is Jenny een artieste in spé die, ondanks het feit dat ze ook wil horen bij de rijke tieners, woont in een klein appartement. Ze probeert een imago op te zetten en haar rolmodel is dan ook Serena.
Dan Humphrey, gespeeld door Penn Badgley, is een aan cafeïne verslaafde kettingroker die daarnaast een gevoelige dichter is. Hij is een grote pessimist én een romanticus met een grote fantasie.
Nate Archibald, gespeeld door Chace Crawford, is de meest aantrekkelijke tiener van de stad die daarnaast ook nog eens de sterspeler van zijn lacrosseteam is, hoewel hij vaak stoned is.

Chuck Bass, gespeeld door Ed Westwick, wordt beschouwd als de viezerik van de serie. Niemand is zeker over zijn seksuele voorkeur, vanwege het feit dat hij zowel meiden als jongens verleidt.

Vanaf 7 juni te zien op de Nederlandse televisie, bij NET 5!
(Met dank aan: Girlscene)