Vintagequeens

Prima hoor, die globalisering met in elke binnen-en buitenlandse stad dezelfde winkels. Zo weet je in ieder geval waar je niet moet kopen. Omdat je op ieder feestje het gevaar loopt iemand in dezelfde outfit tegen te komen.
En als je budget niet maandelijks designerlabels toestaat, ben je dus gedoemd een vintage queen geworden. In dat geval is Antwerpen voor jou het walhalla, met een keur aan adresjes voor het betere en originele recyclewerk. Van het Centraal Station ga je direct naar de Groenplaats, naar Sussie's, van de Nederlandse Tessa Schoonhoven. Een regelrecht retrofeest. Dan voort naar Jutka en Riska, twee -ook Nederlandse- zusjes die hun kleding en accessoires fraai op kleur uitgestald hebben, een feest voor het oog. Liever high fashion vintage? Loop dan naar Labels Inc. in de Aalmoezenierstraat, dat Chanel vintage, Balenciaga en tweedehands Dries van Noten verkoopt. Kijk op http://www.antwerpshoppingstreets.be/ voordat je weggaat. En loop op de weg terug nog even langs Pardaf, vlak bij het Centraal Station in de Gemeentestraat.
Te lui? Dan op naar Lady Day en Zipper in de Negen Straatjes van Amsterdam, maar niet zeuren dat de friet er minder lekker is.