Destroyed Denim

kim-kardashian-Siwy-hannah-skinny-jeans-snowstorm-nyc-JT-1

Gespot! Op de catwalk bij Balmain, House of Holland & Diesel. We kennen de destroyed denims al enige tijd, maar nu is het aan jouw de beurt om je eigen exemplaar te maken! Tover je doorsnee jeans om tot een gedurfd spijkerstofje, Cosmogirl tells you how:

Nodig
♥ Plastic handschoentjes
♥ Een fles bleekmiddel, maar pas op! Ga voorzichtig te werk of je werkomgeving & eigen kleding verbleken mee..
♥ Een tornmesje, vraag aan je ouders of zij er eentje hebben.. nogmaals: voor-zich-tig!
♥ Een oude jeans!

Stap I
Leg je broek plat neer op een ondergrond waar je zonder problemen met bleek aan de slag kunt (in bad of ergens buiten). Trek zelf je oude kloffie aan tegen rondvliegende spetters. Giet met de bleek zigzaggend strepen van boven naar beneden op de pijpen aan de voorkant. In principe moet dit ongeveer een uur intrekken, maar check iedere tien minuten hoe de broek eruitziet. Het is namelijk afhankelijk van de stof en wassing hoe snel de kleur uit je jeans trekt. Je bepaalt dus zelf hoe licht je de strepen wilt hebben. Ben je happy met het resultaat? Doe plastic handschoenen aan en spoel de broek goed uit.

Tip: Je kunt ook óf alleen je jeans pimpen met scheuren, óf alleen met bleek.. Met bleek kun je patronen of bepaalde stukken bleken, of de gehele jeans een lichte of lichtere kleur geven.

Stap II
Als je jeans droog is, kun je de scheuren maken. Gebruik hiervoor (voorzichtig!) een tornmesje. Haal de pijpen van links naar rechts open en wissel af tussen kleine en grotere scheuren. Hier en daar een klein verticaal scheurtje geeft ook een leuk effect. Wrijf overal met je handen overheen zodat er wat draadjes loskomen. Als jij vindt dat de broek destroyed genoeg is, gooi je 'm in de wasmachine. Die geeft je denim een finishing touch. 

Mocht je er geen tijd voor hebben, kun je hem natuurlijk ook altijd nog kopen zoals Kim Kardashian