Vrouwen mooier, mannen lelijker?!

Echt waar! Wetenschappers hebben uit onderzoek ontdekt dat vrouwen dankzij de evolutie steeds mooier worden! Joepie! Alleen.. gaan de mannen er juist op achteruit.


Hoe kan dat dan?
Het schijnt zo te zijn dat mooie vrouwen steeds meer kinderen baren & maken, wel 16% meer dan de wat 'minder mooiere' dames. En het merendeel van die kindjes, zijn ook weer meisjes! 
Zo worden de goede 'schoonheid' genen doorgegeven. Die dochters worden ook weer moeder en baren ook weer kinderen, en het aantal groeit alleen maar. En dus wordt dit patroon voortgezet..

Gedurende 40jaar werden er 1244 vrouwen en 997 mannen gevolgd en ondervraagd. Aantrekkelijke ouders krijgen veel vaker dochters dan gemiddeld, sterker nog: mooie koppels bleken zelfs 26% minder zonen op de wereld te zetten!

Worden mannen minder aantrekkelijk?
Mannen blijken het uiterlijk veel minder belangrijk te vinden, waardoor mannen veel minder druk zouden voelen om te evolueren tot een aantrekkelijker soort. Dit heeft ook te maken met het inkomen van de man. Zij moeten voor het inkomen zorgen en in staat zijn voor hun partner & kinderen te zorgen. 

Door de eeuwen heen is gebleken dat rijke mannen meer vrouwen & meer kinderen hebben. Als een man succes boekt bevorderd dat het voortplanting proces!

Enkele voorbeelden van mooie vrouwen & minder aantrekkelijke mannen!
(ehm... uh.. gebleken uit onderzoek, natuurlijk!)

Heidi & Seal

Prins Willem Alexander & Prinses Maxima

Jennifer Lopez & Marc Anthony