Spoedcursus: Gossip Girl

Halleluja! Jippie! Hurray!
2 januari is het zover! Seizoen II van Gossip Girl is vanaf dan elke vrijdagavond weer terug op Net5! En aangezien wij al aan het aftellen zijn, kan een klein spoedcursusje GossipGirl geen kwaad..GOSSIP GIRL WOORDENBOEK

LACROSSE
De sport die Nate (erg bekwaam) beoefent, vaak in Central Park (als-ie niet stoned is) en hem een Ivy-League Universiteit in moet loodsen. De sport is een kruising tussen basketbal, rugby, ijshockey en hockey. Niet voor watjes dus!

BARNEY'S
Groot warenhuis in New York waar Blair en Serena vaak te vinden zijn, aangezien items van hun favoriete designers daar worden verkocht. Zoals Giorgio Armani, Manolo Blahnik, Fendi, Givenchy, Marc Jacobs, Prada, Jil Sander, Diane von Furstenberg, en Ermenegildo Zegna.


AUDREY HEPBURN
Deze beroemde actrice uit de jaren '50-'60 is Blairs stijlicoon. Ze werd vooral bekend met haar rol in de film Breakfast at Tiffany's, die Blair honderd keer gezien heeft, omdat ze (dramaqueen!) haar eigen leven vergelijkt met het leven van hoofdpersoon Holly.

MET
Metropolitan Museum of Art, een van de grootste en belangrijkste kunstmusea ter wereld. Gelegen aan de oostkant van Central Park in Manhattan. Vlakbij Constance Billard, de meisjesschool in GossipGirl. The meet up place in de serie.

YALE
Een van de hoogst aangeschreven particuliere universiteiten van de VS. De school van Blairs dromen, waar ook Serena en Nate graag naartoe willen. Een van de acht universiteiten van de Ivy League (universiteiten die sportcompetitie en elitarisme hoog in het vaandel hebben en garant staan voor academische uitmuntendheid).WIST JE DAT...

... De voice-over (Gossip Girl herself) wordt ingesproken door Kristin Bell, de hoofdrolspeelster van de tv-serie 'Veronica Mars'?

... Leighton Meester haar haren speciaal verft voor de rol van Blair? Ze is van oorsprong namelijk blondine.

... Eric Daman de stylist van de serie is? Dit talentje was eerder de assistent van de beroemde styliste Patricia Field van 'SATC'?

... Producer Josh Schwartz ook verantwoordelijk was voor 'The O.C.'?

... Serena tijdens de opnames van haar eerste schooldag, een jack van designer John Galliano t.w.v. $12.000 en een Chanel-jas t.w.v. $10.000 droeg?

... Leighton een bloemen-tattoo op de binnenkant van haar pols heeft? Deze wordt tijdens de opnames handig weggewerkt met make-up.

... De opnames in Amerika tijdelijk werden onderbroken door de schrijversstakingen in Hollywood? Daardoor telt het eerste seizoen slechts dertien afleveringen.

... Taylor Momsen (Jenny) ooit de rol van het kleine meisje Cindy Lou Who in de film 'The Grinch' speelde?

... Blake eigenlijk binnenhuisarchitect wilde worden? Haar broer haalde haar over om auditie te doen voor haar eerste film, 'The Sisterhood of the Traveling Pants'.

... Penn de rol van Dan al twee keer had afgewezen voordat hij 'm alsnog accepteerde?GOSSIP FACTS
1. Blake Lively (Serena) en Penn Badgley (Dan) in real-life ook een koppel zijn? Ze kenden elkaar al in de luiers!

2. Leighton's (Blair) achternaam, Meester, Nederlands is.

3. Bad news! Chace Crawford (Nate) is bezet! Hij date momenteel met American Idol-zangeres Carrie Underwood.

4. Ed Westwick (Chuck Bass) is in het echte leven helemaal niet zo'n womanizer. Hij heeft al jaren één vaste vriendin waar hij very happy mee is!

5. Ook komt Ed (Chuck) uit Engeland. Hij heeft hard geoefend om accentloos Engels te spreken in de serie. Well done!

6. Leighton, Penn & Ed zijn erg muzikaal! Leighton zingt en werkt aan haar debuut-album, Penn speelt gitaar & Ed speelt en zingt in een band.. Even googlen & je kunt life optredens bekijken van hem en zijn band ''The Filthy Youth'' op YouTube! Klik hier -> filmpje

7. Chace Crawford is naast acteren druk met verf en kwasten in de weer. ''Mijn appartement hangt vol met tekeningen en schilderijen van mezelf...''.

8. Ed en Chace zijn in reallife roomies. Ze delen een appartement in New York. Of iemand dat adres even kan achterhalen?

9. En wie komt daar vaak over de vloer? Hunk Jesse Metcalfe (Desperite Housewives), want die is dikke maatjes met Chace. Dus nogmaals: of iemand...?

10. En voor wie het nog niets wist: Blake & Leighton zijn goede vriendinnen, ondanks hun rollen in Gossip Girls..