Rosebud

De Rosebud Perfume Company produceert de wereldberoemde Rosebud Salve al sinds 1892. Nog steeds verpakt in het oorspronkelijke, bekende blikje, en een ware alleskunner.
Geweldig als lip balsem, maar ook bij een droge huid, huidirritatie, droogte plekjes en bij luieruitslag. Rosebud is zeer geliefd bij modellen, Hollywood sterren en hun visagisten, en komt regelmatig terug in de pers.

Rosebud Salve is een zogenaamd ‘Multi-Purpose-salve’, een zalf die je voor meerdere doeleinden kan gebruiken. Je kunt het onder andere gebruiken voor:

- droge handen
- voor de wenkbrauwen
- droge ellebogen en knieën (of andere droge plekjes)
- jeukende of irriterende plekjes
- wondjes, schaafplekken en sneetjes
- als basis onder je oogschaduw: blijft op die manier langer zitten
- een beetje in je handen wrijven en over je haar ‘verdelen’ tegen pluizen

Brambleberry Rose Lip Balm

“Rosebud Brambleberry Rose Lip Balm is scented with the delicious aroma of freshly baked berry pie.” Klinkt in ieder geval heerlijk! Het is niet bekend wie deze lipbalm ontwikkeld heeft, maar hij is wel nieuw, gemaakt als eerbetoon aan het hoofd van Rosebud Perfume Co. Leuk detail: de foto op het blikje is gemaakt in 1945.

Originele Rosebud Salve

De originele Rosebud Salve kost bij de Douglas ongeveer 10 euro. Oké, ietwat prijzig, maar het is het waard. Het is fijner dan vaseline en het werkt heel verslavend! Als je kennissen hebt in de VS: bestel dan via Sephora (www.sephora.com) . Daar kost een blikje maar 6 dollar!

Lip Balm Minted Rose

Ontwikkeld door de achterkleindochter van Smith: Lip Balm Minted Rose. Een combinatie van de Mentholated Salve en de gewone Rosebud Salve. Weer met dezelfde doeleinden als de andere producten.

Mentholated Salve

Mentholated Salve, ontwikkeld door Smith zelf. Het is een verkoelende, verfrissende zalf, gemaakt om irritaties te verzachten. Bijvoorbeeld bij allergieën en insectenbeten.

Strawberry Lipbalm

Ontwikkeld door de kleinzoon van de uitvinder van de originele Rosebud Salve: Strawberry Lipbalm. Met dezelfde doeleinden als de originele zalf, maar dan met een aardbeiensmaakje.

Bron: Cynthia www.Girlscene.nl