And the winner is...

Gisteravond vond de superspannende finale van het vierde seizoen van Hollands Next Top Model plaats.

Waarschijnlijk zul je het zelf al live hebben gezien.... De 21-jarige Ananda Marchildon uit Wormer is namelijk de winnares geworden van de vierde editie van HNTM!

In tegenstelling tot voorgaande edities gingen er dit keer viér finalisten door naar de live finale. Deze werd gehouden in de Lichtfabriek in Haarlem, waar de temperatuur maar blééf stijgen. Waarschijnlijk zag je op televisie al iedereen wapperen met papiertjes... de tissues en koude watertjes waren niet aan te slepen, en in elke reclamebreak werden Daphne en de jury dan ook mooi bijgepoederd.

Er werden een aantal challenges gehouden: van een zonnebrandcommercial met acteur Winston Post en een fotoshoot met een reusachtige python. De modellen liepen in creaties van Monique Collignon, Edwin Oudshoorn en Marlies Dekkers!

Na een eerste tussenstand bleek dat Patricia als eerste de finale moest verlaten. Daarna ging de strijd verder tussen Ananda, Jennifer en Yvette, en zowel de jury besliste (met 4 van de 5) voor Ananda, als het publiek, dat ook massaal op haar stemde.

De afgelopen weken was bij RTL 5 te zien hoe elf meiden streden om de titel 'Holland's Next Top Model'. Tegelijk met deze felbegeerde titel heeft Ananda een modellencontract ter waarde van 75.000 euro bij het gerenommeerde modellenbureau ModelMasters The Agency gewonnen. Daarnaast prijkt de winnares deze week nog op de cover van Grazia, is zij de komende vier maanden te bewonderen in een grootscheepse reclamecampagne van ICI PARIS XL en krijgt een speciale ICI PARIS XL auto van Citroën.

Met het winnen van de finale lacht het succes Ananda toe. Eerdere edities van 'Holland's Next Top Model' leverden modellen van internationale allure op. Zo is de winnares van de afgelopen reeks, Cecile Sinclair, nu volop in Londen en New York aan het werk. Sanne, winnares uit het eerste seizoen werd bovendien 'Ford Supermodel of the Year contest 2007'. Ook Kim Feenstra, winnares van de tweede serie, is inmiddels een veelgevraagd model en heeft modeshows gelopen voor onder meer Percy Irausquin, Judith Osborn en Frans Molenaar.

Gefeliciteerd Ananda!